Torkarblad handlar du enkelt på wipers.se
Meny


Tips och skötsel av dina torkarblad

När torkarbladen är nya är gummit som "vassast". Det innebär att alla små avvikelser i din bilruta, såsom inbiten smuts, stenskott, sprickor osv. sliter dina nya torkarblad på ett sätt som dina gamla torkarblad inte kände av. Stenskott och sprickor i bilrutan gör att torkarbladen slits fortare och kan även ge upphov till ett gnisslande ljud precis vid skadan, dock är det väldigt ovanligt.

Det är viktigt att göra det bekvämt för dina nya torkarblad med framförallt en ren bilruta vid montering. För bästa prestanda och livslängd, sköt om dina nya torkarblad. Det är snabbt gjort och du vinner mycket på det!

Rengör torkarbladen och rutan

Se till att alltid försöka ha en så ren ruta som möjligt dvs. ingen inbiten smuts, fågelspillning eller liknande som sliter mycket på dina torkarblad. Använd T-röd om rutan är väldigt smutsig och svår att få ren med fönsterputs, spolarvätska eller liknande, men akta billacken. Rengör torkarbladen med en ren trasa och koncentrerad spolarvätska, torka försiktigt av gummit. – Ju oftare, desto bättre!

OBS! Vaxrester från biltvätt på rutan är en riktig fiende för dina torkarblad.
Rengör rutan / torkarbladen direkt efter t.ex. biltvätt med hetvax. Ett enklare tips är att köra torkarbladen fram och bak med spolarvätska direkt efter maskintvätt. Du får då bort hinnan som annars skapas och kan leda till sträv ruta = hoppande torkarblad / irriterande ljud.

Undvik

Att använda torkarbladen på isig ruta skadar torkarbladets prestanda avsevärt och om torkarbladen skulle gå sönder då, är det tyvärr ingenting vi kan godkänna vid reklamation.

För optimal livslängd är det bra att undvika att dra runt salt / grus med torkarbladen utan spolarvätska. Tänk till lite extra under vintertid, då påfrestningen och risken för skador generellt sett är högre.

Ett tips kan vara att vid kallt klimat lyfta upp torkararmarna när du lämnar bilen, så att torkarbladen hänger fritt och inte sitter fast i frosten / isen på vindrutan när du nästa gång ska använda bilen.
Tänk på att moderna torkarblad tål mycket, men ej bör utsättas för onödigt våld (hårda smällar mot rutan).