Torkarblad handlar du enkelt på wipers.se
Meny

Om Wipers

Vi tror på framtiden

- gör det du också!

Vi på Wipers värnar om miljön, genom att ständigt utveckla vårt arbete mot bättre miljö. Vi använder oss av smidiga förpackningar, med bara det nödvändigaste för att kunden ska få fräscha och hela torkarblad utan att slösa på förpackningsmaterial. Vi försöker alltid tänka till hur vi levererar produkterna samt hur de paketeras, för att se till miljöns bästa.

Såhär bör du källsortera torkarblad:

Alternativ 1 (rekommenderas)

I helt utförande är produkten sammansatt av tre material, två brännbara och ett ej brännbart (metall). Därför rekommenderar vi er att plocka isär torkarbladet och dela brännbart (plast / gummi) från icke brännbart (metall).

Alternativ 2

Ni som tycker att det är pillrigt och jobbigt att utföra alternativ 1, bör sortera torkarbladen som brännbart. Normalt förekommer en viss del metall i den brännbara sektionen som t.ex. spikar & beslag på pallar etc. – efter bränning finns metallen kvar som en metallslagg och återvinns sedan till nya metallprodukter.

Alternativ 3

Det sista alternativet är det sämsta av de tre, men betydligt bättre än att torkarbladen hamnar på ett ställe där de absolut inte ska vara; i naturen. Detta alternativ är utsorterad deponi, där torkarbladen hamnar på soptippen med hjälp av din soptunna eller liknande.

Tack för att du värnar om miljön